Bronzestøberi, kursus i bronzestøbning

Kursustilbud i bronzestøbning


Jeg tilbyder kurser og undervisningsforløb i bronze- og aluminiumsstøbning fra mit eget mobile støberi eller på mit værksted.

Støberiets mobilitet skal forstås bogstaveligt. Jeg er i stand til at bringe denne kunstneriske arbejdsform ud til folket. Ved hjælp af en generator kan jeg f.eks. støbe på strande og byggepladser, og støberiet kan tages med ud på skoler og institutioner.

Kurserne henvender sig til kunststuderende, og andre som vil lære grundprincipperne i at støbe i bronze og aluminium. I kursusforløbet gennemgår vi arbejdsmetoden fra voksmodellen til den færdige patinerede bronze eller aluminiumsskulptur, vi gennemgår en udførlig håndbog, der anskueliggør arbejdsprocessen, og ved kursets afslutning vil man have produceret et værk.

Jeg arbejder dialogisk, hvilket forstærker den tekniske forståelse samt underbygger den skabende og kunstneriske proces. Under kursusforløbet ser vi nærmere på den store indflydelse bronzen har på samtidskunst i dag.

Støbemetoden hedder Shell Casting. Metoden er tids- og kosteffektiv. Kurserne strækker sig typisk over 5-7 dage. Miljørigtige produkter indgår i produktionen.

Mit engagement i at undervise kunststuderende i støbning af bronze og aluminium, er blevet en væsentlig del af mit kunstneriske virke. Min lidenskab er centreret omkring det håndværksmæssige grundlag, det ædle materiale og dét at skabe skulpturelle ikoner.

Mit værkstedskoncept er også at kunstnere kan komme og benytte de faciliteter der er til stede og støbe deres egne bronzeskulpturer.

Hvis du er interesseret i at høre mere om kursustilbud i bronzestøbning er du velkommen til at kontakte mig her.